یکی از مهمترین بخش چک لیست زمرّد مدیا قبل از طراحی شخصیت هر سایت، سنجش صحیح و درست مخاطبان هدف مراجعان و رقبا کسب و کار ها می باشد .
سلیقه ، تیپ احتمالی ، جایگاه و نوع شخصیت اصلی برند ، کارکرد مخاطب در کنار شناسایی زیرساخت های فنی مورد نیاز احتمالی در آینده با توجه به ترافیکی که خواهد بود از جمله سنجش های پایه ای می باشد .
پس از نیازسنجی تیم گرافیکی زمرد مدیا به جمع بندی و طراحی قالب اولیه و اسکچ از نظر گرافیکی بنا بر نیاز کاربر و اصول UI/UX (رابط کاربری و تجربه کاربری) خواهد پرداخت که در نهایت پس از پیاده سازی بنا بر استانداردهای زمرّد مدیا ،طرح اولیه به تیم front-end develop سپرده خواهد شد .
فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهدهی یک وب سایت گفته می شود و یا به نوعی طرح های اولیه قسمت به در قالب کدهایی با زبان های مختلف به شکل های دلخواه ما تبدیل می شوند .
فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم میشود. در بخش طراحی، طراحان با نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و… ظاهر سایت را طراحی میکنند. اما بخش توسعهی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظاهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. بخش قابل مشاهده سایت برای کاربران در سمت فرانت را سمت کاربر یا Client Side مینامند. بنابراین کدهای نوشته شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا میشوند. یعنی کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارد و میتواند آنها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در ارتباط مستقیم است و بر روی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول تاثیر بسیاری میگذارد.
در نهایت برای پیاده سازی سایت به طور امن و با ثبات نیاز است طرح نهایی شده توسط تیم های توسعه دهنده قبلی به صورت کامل بر بستر وب پیاده سازی و سوار گردد تا کاربران توان مشاهده سایت را با بهترین سرعت و امنیت ممکن داشته باشند .
به طور کلی قسمت Back-End متشکل از بانک اطلاعاتی و نرم افزار می باشد که بر روی سروری پیاده می گردد. این نرم افزارها می توانند بر روی سرورهای وب از نوع ابری یا هیبرید و یا هردو اجرا شوند. به منظور برقراری ارتباط بین سرور، برنامه و بانک اطلاعاتی توسعه دهندگان بک اند از زبان های برنامه نویسی نظیر PHP،RUBY ،PYTHON ،JAVA و .NET برای نوشتن برنامه ها استفاده کرده و از بانک های اطلاعاتی ORACLE ،MYSQL و SQL Server به عنوان پایگاه داده برای ذخیره و یا تغییر داده ها از سمت رابط کاربری بهره می گیرند.