مدیران عالی و سمت های آنان
C-suite، یا C-level، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و مجموعه ای از مهم ترین مدیران ارشد یک شرکت را توصیف می کند. C-suite نام خود را از عناوین مدیران ارشد گرفته است، که معمولاً با حرف C شروع می شود، برای “رئیس”، مانند مدیر ارشد اجرایی ( CEO )، مدیر ارشد مالی ( CFO )، مدیر عملیاتی ( COO ) ، و افسر ارشد اطلاعات ( CIO ).
C-suite مهمترین و تأثیرگذارترین گروه افراد در یک شرکت تلقی می شود. رسیدن به این رده بالا معمولاً به تجربه فراوان و مهارت های رهبری دقیق نیاز دارد. در حالی که بسیاری از مدیران سطح C قبلاً برای بالا رفتن از پلههای پایینتر نردبان شرکت بر دانش عملکردی و مهارتهای فنی تکیه میکردند ، اکثر آنها دیدگاههای رویایی بیشتری را پرورش دادهاند که برای تصمیمگیری صحیح مدیریت بالایی لازم است.
CEO، CFO و COO اغلب هنگام صحبت در مورد C-suite به ذهن خطور می کنند. با این حال، چندین سمت دیگر در این سطح اجرایی قرار می گیرند. سایر افسران C-Suite عبارتند از:
همیشه بالاترین سطح اجرایی شرکت، مدیر عامل، به طور سنتی به عنوان چهره شرکت عمل می کند و اغلب برای مشاوره در مورد تصمیمات اصلی با سایر اعضای C-suite مشورت می کند. مدیران عامل می توانند از هر پیشینه شغلی باشند، تا زمانی که مهارت های رهبری و تصمیم گیری قابل توجهی را در مسیر شغلی خود پرورش داده باشند.
موقعیت CFO نشان دهنده بالای نردبان شرکت برای تحلیلگران مالی و حسابداران است که برای تحرک رو به بالا در صنعت مالی تلاش می کنند. مدیریت پورتفولیو، حسابداری، تحقیقات سرمایه گذاری و تجزیه و تحلیل مالی مهارت های اصلی هستند که مدیران مالی باید از آن برخوردار باشند. مدیران مالی دارای طرز فکر جهانی هستند و با مدیران اجرایی همکاری نزدیک دارند تا فرصتهای تجاری جدید را فراهم کنند و در عین حال خطرات و مزایای مالی هر سرمایهگذاری بالقوه را ارزیابی کنند.
مدیر ارشد فناوری اطلاعات، یک رهبر در فناوری اطلاعات، معمولاً به عنوان یک تحلیلگر تجاری شروع به کار می کند، سپس به سمت شکوه سطح C کار می کند و در عین حال مهارت های فنی را در رشته هایی مانند برنامه نویسی، کدنویسی، مدیریت پروژه و نقشه برداری توسعه می دهد. CIOها معمولاً در به کارگیری این مهارت های کاربردی در مدیریت ریسک، استراتژی تجاری و فعالیت های مالی مهارت دارند. در بسیاری از شرکت ها، CIOها به عنوان افسران ارشد فناوری شناخته می شوند .
تعداد پست های سطح C بسته به متغیرهایی مانند اندازه، ماموریت و بخش شرکت متفاوت است. در حالی که شرکتهای بزرگتر ممکن است به هر دو CHRM و COO نیاز داشته باشند، عملیاتهای کوچکتر ممکن است فقط به یک COO برای نظارت بر فعالیتهای منابع انسانی نیاز داشته باشند.
به عنوان مدیر اجرایی سطح C منابع انسانی (HR)، COO تضمین می کند که عملیات یک شرکت به خوبی انجام شود. تمرکز آنها در زمینه هایی مانند استخدام، آموزش، حقوق و دستمزد، خدمات حقوقی و اداری است. COO معمولاً بعد از مدیر عامل دوم است.
CMO معمولاً از نقشهای فروش یا بازاریابی به سمت C-suite پیش میرود. این مدیران در مدیریت نوآوری های اجتماعی و ابتکارات توسعه محصول در هر دو مؤسسه آجر و ملات و پلت فرم های الکترونیکی مهارت دارند – که مورد دوم در عصر دیجیتال امروزی بسیار ضروری است.
افسر ارشد فناوری (CTO) مسئول اجرایی نیازهای فناورانه سازمان و همچنین تحقیق و توسعه آن (R&D) است. این فرد که به عنوان مدیر ارشد فنی نیز شناخته می شود، نیازهای کوتاه مدت و بلندمدت یک سازمان را بررسی می کند و از سرمایه برای انجام سرمایه گذاری های طراحی شده برای کمک به سازمان برای رسیدن به اهدافش استفاده می کند. CTO معمولاً مستقیماً به مدیر اجرایی (CEO) شرکت گزارش می دهد.
اعضای سطح C به طور هماهنگ کار می کنند تا اطمینان حاصل کنند که استراتژی ها و عملیات شرکت با برنامه ها و خط مشی های تعیین شده آنها مطابقت دارد. در شرکتهای دولتی، فعالیتهایی که به سمت افزایش سود برای سهامداران متمایل نیستند، به طور معمول تحت نظر پرسنل مدیریت سطح C اصلاح میشوند.
مدیران C-suite موقعیتهای پر استرس را اشغال میکنند و بنابراین با بستههای غرامت بالا پاداش میگیرند.
C-suite به پست های مدیریتی یک شرکت اشاره دارد، جایی که “C” مخفف “رئیس” است. افسران مختلف ____ (مانند مدیر عامل، CIO، CFO و غیره) ساکنان C-suite هستند. این افراد، در حالی که دستمزدهای بالا و مدیرانی با نفوذ دارند، همچنان کارمندان شرکت هستند. تعداد موقعیت های C-level بسته به متغیرهایی مانند اندازه، مأموریت و بخش شرکت، بسته به شرکت متفاوت است.